Úryvok z knihy A.N.Petrova „ Ako sa približuje budúcnosť“

31 mája 2007 v Moskve v Ruskej Akadémii vied sa uskutočnila Celoruská medicínska konferencia. 
Arkadij Naumovíč Petrov tam vystúpil na spoločnom zasadnutí s prednáškou na tému: „ Je možné neochorieť! Je možné nestarnúť ! Je možné nezomierať!“
Čo preto treba? Aby byť zdravým, treba sa stať zase šťastným!
„ Zázraku nebolo – do zdravia ľudí prišlo TVORENIE. Zjavným sa stalo, že východisko je veľmi jednoduché: netreba sa brániť, treba spolupracovať. Spolupracovať s vlastným organizmom, s vlastným vedomím. A výsledok už nie je fantastikou, pretože uvedomelá cieľavedomá činnosť sa stala základom stoviek prípadov regenerácie normy zdravia.
Najdôležitejšie je to, že takej spolupráci sa dá naučiť. Tieto znalosti šíri Fond Arkadia Petrova. 
Tvorba zdravia - akým jednoduchým by bolo východisko! Môžete si vytvoriť svoje vlastné zdravie, obnoviť do normálu bunky, orgány, telo! Ale hneď povieme, že táto jednoduchosť je len vonkajšia. Za ňou stojí veľká vnútorná hĺbka, a to nielen prax, ale aj rozsiahly systém vedomostí. Keby sa jeho štúdium opieralo len na praktické poznatky a postrehy, potom hovoriť o stvorení zdravia by nebol dôvod. Systém poznania - učenie vyvinuté Arkadiom N. Petrovým, jeho učeníkmi a nasledovníkmi, vrátane zamestnancov Fondu Arkadia Petrova (Moskva) a jeho regionálnych kancelárií. Toto učenie komplexne opisuje miesto človeka vo svete spolupráce a kreativity. A ak sa prenikne týmto svetonázorom, žiť v stave konštruktívnej spolupráce, nemoc -nica vás už nepostrehne na životnej ceste. Rovnako ako jej predchodcovia - lekárne, kliniky, konzultácie, analýzy ...

Ukazuje sa, že existuje cesta ako vrátiť späť do života ľudské šťastie, a zároveň sa aj navrátiť ku zdraviu. Jedná sa o pocit šťastia a pohodlia zdravého tela, ktorý je veľmi podobný tomu, ktorý u dospelých existuje ako pamäť na detstvo, sprevádzaný žiaľom pominuteľnosti. Návrat pokojného šťastia, stav lásky a harmónie, ako sa to podobá na rozprávku ... A zároveň s týmto snom prichádza nutkavá myšlienka o tom, že ak je známy spôsob to navrátiť, potom to niekto musí dokázať!
Tu je ten háčik! Je to niekto, kto to má dokázať - ty sám, milý čitateľ. Je možné navrátiť do života stav šťastia a pocit zdravého organizmu. Ale čo si vybrať: učiť sa tomu, minúť čas a energiu, alebo relaxovať u TV a počkať do zajtrajška, v nádeji, že práve zajtrajšok donesie vysnívané šťastie bez akéhokoľvek úsilia z našej strany? Každý si vyberie sám, človek má slobodu vôle. Skoro som napísal: "Pre šťastie je potrebné bojovať!". Nie je to tak, je to ozvena tej istej filozofie, ktorá je založená na súčasnej ochrane zdravia. Tá istá myšlienka o ceste ku šťastiu môže byť vyjadrená aj inými slovami: "K šťastiu vedie cesta konštruktívnej spolupráce - s ostatnými ľudmi, so svojim vedomím a so svojim telom, s celým Vesmírom.